47 embert vádolnak ablakmosóból kotyvasztott vodka miatt

Vágólapra másolva!
Milliárdos csalással vádolják egy kft. munkatársait, akik a vádirat szerint ablakmosó-folyadékból vodkát és rumot kotyvasztottak.
Vágólapra másolva!

47 embert vádolnak azzal Kecskeméten, hogy ablakmosó-folyadékból vodkát és rumot állítottak elő és adtak el - írja a baon.hu. A vád szerint egy hígítók, oldószerek, festékek gyártásával foglalkozó kft. telephelyén denaturált alkoholt és szélvédőmosó-folyadékot állítottak elő, majd ebből a cég összesen 560 ezer liter szesszé alakítható folyadékot értékesített egy a kft. ügyvezetője által szervezett, piramisszerű hálozat segítségével.

Az eredetileg szélvédő tisztítására használt folyadékot az azt megvásároló kereskedők, a lap szerint például pálinka "felerősítéséhez" használták vagy víz hozzáadásával 30-50 fokos vodkát vagy rumot kotyvasztottak belőle. A vád szerint a kft. négy munkatársa ezzel 1,2 milliárd forinttal csökkentette a jövedéki adóbevételt - írja a lap. A per gyanúsítottjait folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett jövedékkel való visszaéléssel vádolják, de tizenhármuknál bűnszervezet vádja is súlyosbíthatja az ítéletet.