Nem tudták kihozni a Várból a felborult tűzoltódarut

Vágólapra másolva!
Nem tudja egyelőre elszállítani a tűzoltóság a budai várban szerdán felborult darut - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. A helyszínt egy speciális jűrművel kellene megközelíteni, de ez nehézkes lehet.
Vágólapra másolva!

Továbbra is oldalára dőlve fekszik a budai Várban a tűzoltóság szerdán ismeretlen okból felborult daruskocsija. A járművet egyelőre nem tudják elszállítani, mert talpraállításához egy 200 tonna teherbírású darura van szükség - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Ilyen járműből - mint elmondta - több is van ugyan az országban (általában építkezéseken használják ezeket), de egyelőre nem tudni, hogy milyen útvonalon és hogyan közelíthetné meg a baleset helyszínét.

"Még az útvonalengedélyre várnunk, de az is kétséges, hogy a mentesítő daru "meg tud-e települni" a helyszínen" - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI

A daruval szerdán a Magyar Nemzeti Galéria megbízásából dolgoztak a Várban tűzoltók: a hamarosan nyíló Munkácsy-kiállítás képeit emelték be vele az épületbe. A balesetben senki nem sérült meg és a műkincsekben sem esett kár, a felborult jármű azonban totálkárossá tett egy maga alá temetett személyautót, és megrongálta a tér díszburkolatát is.

A baleset okait egyelőre nem sikerült kideríteni, a vizsgálat akár egy hónapig is eltarthat.