Tizenegy évet kapott a barátnőjét halálra szurkáló fiú

Vágólapra másolva!
Tizenegy év börtönre ítélték azt a 18 éves fiút, aki 54 szúrással ölte meg barátnőjét, amiért el akarta hagyni. Egy hasonlóan brutális gyilkosság miatt augusztusban 30 év fegyházbüntetést szabtak ki, a bíróság szerint a súlyos ítéletet részben az indokolta, hogy egyre agresszívabbá válik a társadalom.
Vágólapra másolva!

Ötvennégy késszúrással ölte meg az őt elhagyni készülő tizenhat éves barátnőjét egy kecskeméti fiú, akit kedden jogerősen tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. A jól tanuló, több tanulmányi versenyen is induló fiú saját otthonában végzett osztálytársnőjével. A holttestet - melyet egy törülközővel és egy ágyterítővel takart le - édesanyja találta meg. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az 1992-ben született fiút.

A gyilkosság 2009. május 11-én történt, az áldozat pár percen belül meghalt a késszúrások miatt. Tettének elkövetése után a fiú elhagyta a helyszínt, majd egy rokona kíséretében néhány órával később feladta magát a rendőrségen. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság májusban első fokon is tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a fiút, aki akkor még 17 éves volt, így az ítélet értelmében a fiatalkorúak börtönében kellett volna megkezdenie büntetését.

Augusztus végén egy hasonló, brutális gyilkosság ügyében harminc év börtönbüntetést szabtak ki. Egy 23 éves kalocsai férfi volt a vádlott, aki 2009 áprilisában több késszúrással megölte barátnőjét. Megpróbálta levágni a lány fejét, a hátára késsel horogkeresztet rajzolt, majd a holttestet egy náci szimbólumot ábrázoló zászlóval takarta le. Az ügyben eljáró Szegedi Ítélőtábla részben azzal indokolta az életfogytiglani fegyházbüntetést, hogy "egyre agresszívabbá válik a társadalom, eldurvulnak hazánkban is a bűncselekmények, akárcsak a világ más pontjain".