Vágólapra másolva!
Gégényben, Nyírteleken és Máriapócson, Ópályiban és Nyíregyházán is megismétlik az önkormányzati választásokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Van, ahol csak a polgármesterekről, van, ahol az önkormányzati képviselőkről, van, ahol a kisebbségi jelöltekről kell újra szavazni.
Vágólapra másolva!

Több helyen meg kell ismételni az önkormányzati választást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Gégényben, Nyírteleken és Máriapócson polgármestert kell újra választani, és utóbbi helyen a képviselő-választást is meg kell ismételni, akárcsak Ópályiban. Nyíregyházán a cigány kisebbségi választást tartják meg újból. Csütörtökig 35 fellebbezés érkezett a területi választási bizottsághoz, ebből több mint húszat már el is bíráltak - közölte a megyei területi választási bizottság.

Máriapócson a szavazatszámláló bizottság hibázott, amikor vasárnap kilenc óra körül 40 percre felfüggesztette a szavazást az egyik szavazókörben. A bizottság tagjai azon vitatkoztak, hogy az első szavazó vagy a bizottság egyik tagja dobta-e be az ellenőrző szelvényt az urnába. Emiatt egy időre be is zárták a szavazóhelyiséget, mialatt 40-50 választó egy ideig szitkozódott, majd elment.

Nyírteleken szavazategyenlőség volt a polgármesterjelöltek között, Gégényben a szavazólapon egy olyan jelölt neve is szerepelt, aki nem jelöltethette volna magát. Ópályiban kampánycsendsértés történt: az egyik szavazókörben olyan papírt osztottak az embereknek, amelyen jelöltek neve szerepelt. Nyíregyházán az egyik jelölt neve úgy került fel a szavazólapra, hogy nem szerepelt a cigány kisebbségi választók névjegyzékén.