Nem adta át a szobáját az utódjának a volt esztergomi polgármester

Vágólapra másolva!
Szüksége van rá országgyűlési képviselői munkájához - ezzel indokolta, hogy miért nem adta át utódjának a polgármesteri szobát Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester. A hivatali átadás-átvétel is órákat csúszott szerdán.
Vágólapra másolva!

Nem adta át a polgármesteri szobát Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere a szavazatok csaknem kétharmadával megválasztott utódjának, Tétényi Évának. A volt polgármester arra hivatkozott, hogy a szobára szüksége van országgyűlési képviselői munkájának ellátásához, majd az átadás során közölte, hogy október 22-ig ezt a helyiséget is kiüríti.

A volt polgármester kedden értesítette a közigazgatási hivatalt, hogy reggel kilenc órakor nem tudja elkezdeni az átadást, így az új polgármester, a jegyző, az aljegyző és a közigazgatási hivatal munkatársa 11 óráig várakozott az eljárás megkezdésére, amely formailag rendben lezajlott - közölte Tétényi sajtóreferense.

Meggyes Tamástól, a várost tíz éven át irányító fideszes polgármestertől a választók megvonták a bizalmat az októberi helyhatósági választáson. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adták le a legtöbb voksot Esztergomban, csaknem 13 000 ember szavazott. Tétényi Éva polgármesterré választásáért az összes helyi ellenzéki politikai erő: a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.

Egy héttel ezelőtt a Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a választások eredményét. Arra hivatkoztak, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban", de kijelentették azt is, hogy a választás eredményét elfogadják. Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz képviselői és egy független jelölt is ellátta kézjegyével. A levelet egyedül a volt polgármester, Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén képviselővé választottak.