A devecseriek sem akarnak elköltözni az iszapkatasztrófa miatt

Vágólapra másolva!
A kolontáriakhoz hasonlóan az iszapkatasztrófa által sújtott devecseriek többsége sem akar máshova költözni egy előzetes felmérés szerint. Több érintett devecseri sem elégedett azonban a felajánlott lakhatási lehetőségekkel, és inkább készpénzre tartanának igényt.
Vágólapra másolva!

A devecseriek többsége az iszapkatasztrófa után is a városban maradna - derült ki abból az előzetes felmérésből, amelyet kedden tartottak a településen. A polgármester lakossági fórumon tájékoztatta kedden az érintett családokat a lehetőségekről.

A lakók devecseri új építésű, használt vagy más településen lévő állami tulajdonú lakásba költözhetnek, attól függően, hogy milyen értékű volt a lakhatatlanná vált ingatlanuk. Sokaknak azonban egyik megoldás sem tetszik, inkább készpénzt várnának a lakhatatlanná vált házukért.

Akiknek a háza magasabb értékű volt, azok új ingatlanba költözhetnek, mások használt lakásokat kaphatnak Devecseren. Közben hat honvédségi lakást is felújított az állam Devecser közelében, amelybe a héten költözhetnek ideiglenesen azok, akiknek nincs hová menniük.

Napokkal ezelőtt Kolontáron is végeztek hasonló felmérést, az emberek többsége ott is ragaszkodik falujához, és úgy döntött, hogy a településen épülő új lakásokban kívánja folytatni az életét.

Két héttel ezelőtt szakadt át egy iszaptározó Ajka mellett, a kiömlő anyag súlyos károkat okozott Kolontáron és Devecserben is. Az iszapkatasztrófáról szóló összes cikkünk megtalálható itt.