Adománygyűjtő csalókra figyelmeztet a rendőrség

Vágólapra másolva!
A devecseri polgármester nevében akart adományt kicsalani egy társulat igazgatójától egy ismeretlen. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy mindenki ellenőrizze kinek, milyen szervezetnek adakozik, mert csalók visszaélhetnek az adományokkal.
Vágólapra másolva!

Adománygyűjtésre hivatkozó csalókra figyelmeztet közleményében a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. Az ajkai rendőrök nyomoznak ismeretlen tettes ellen, aki a Devecser polgármesterének nevében pénzadománygyűjtésre hívott fel egy tapolcai társulatot. Arra kérte a társulat igazgatóját, hogy utaljon át a megadott számlaszámra valamennyi pénzt, vagy bármilyen segélyszállítmányt küldjön el részére, mert a vörös iszap által sújtott területen élőknek szeretnék átadni. A tranzakció nem jött létre, mert a társulat felhívta a devecseri polgármesteri hivatalt, ahol arról tájékoztatták, hogy a polgármester nem adott ilyen jellegű megbízást.

A ORFK Szóvivői Iroda felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek, amikor ilyen telefonhívást, vagy személyes megkeresést kapnak idegenektől. Mielőtt pénzt utalnak, illetve adnak át célszerű ellenőrizni az adománygyűjtő által megadott bankszámlaszámot, hogy valóban a hivatkozott néven vezetik-e, illetve arról is meg kell győződni (akár egy telefonhívással), hogy ténylegesen gyűjt-e bármilyen adományt az a szervezet, cég, magánszemély, akinek a nevében megkeresték az adakozókat.