Vágólapra másolva!
A főügyészség szóvivője szerint újabb idézést kapott gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyula újbudai polgármester. Fazekas Géza cáfolta Szanyi Tibor állítását, amely szerint egy kampányrendezvényen adták át Molnárnak az idézést.
Vágólapra másolva!

"Újabb idézést kapott gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyula. A XI. kerület polgármesterének hivatali irodájában kedden délután adták át a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai az újabb idézést" - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője szerdán.

Fazekas Géza szerint azért adták át személyesen az idézést, mert a korábbi, postán küldött idézés tértivevénye nem érkezett vissza a főügyészségre, így nem volt tisztázott, hogy Molnár Gyula megkapta-e azt.

Szanyi Tibor blogján azt írta Molnár Gyuláról és a vele kapcsolatos eljárásról, hogy "az ügyészek először a jogszabályokat felrúgva a XI. kerületi polgármesteri hivatalban tuszkolták az idézést egy titkárnő kezébe. Majd alighanem belátva a kapitális hibát, még nagyobbat követtek el: szeptember 27-én kora este egy kampányrendezvényen érték utol Molnár Gyulát, aki az idézést ott átvette, amely október 4-én hétfőre szól". Szanyi Tibor a Molnár Gyulával kapcsolatos eljárást "nyílt politikai aggressziónak" nevezte.

Egy ingatlan tulajdonjogának átruházása kapcsán hivatali visszaélés miatt kedden gyanúsítottként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét, továbbá keddre idézte gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyulát. Az ügyészség szerint a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester a posztjából fakadó függőségi viszonyt kihasználva a hivatali helyzetével visszaélt, hogy egy kft.-nek előnyt szerezzen. Az ügyről bővebben ide kattintva olvashat.