Több ezer mobilt loptak el egy szombathelyi gyárból

Vágólapra másolva!
Nyolcezer mobiltelefont találtak a rendőrök egy szombathelyi garázsban. A telefonokat egy helyi üzemből lopta ki a 11 gyanúsított, akik egy év után buktak le. A nyomozóknak az szúrt szemet, hogy hirtelen több munkás is drága autóval kezdett járni.
Vágólapra másolva!

Egy éven át loptak mobiltelefonokat egy szombathelyi gyár alkalmazottai és külsős dolgozói. Múlt héten három embert értek tetten, amint egy szombathelyi garázsban éppen lepakolták a telefonokat - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az elkövetőket az buktatta le, hogy az utóbbi időben mindannyian olyan, nagy értékű autókat vásároltak, amiket fizetésükből nem engedhettek meg maguknak.

A rendőrség nyolcezer telefont foglalt le, A nyomozás eddigi adatai szerint több mint 50 millió forint értékben loptak a tettesek, de elképzelhető, hogy a végső szám ennél jóval nagyobb lesz. Időközben újabb feltételezett tolvajokat azonosítottak, összesen tizenegy embert gyanúsítanak, közülük kilencen már előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek. Ketten közülük már voltak büntetve.

A rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Nyugat.hu hírportál értesülését, hogy a telefonokat a szombathelyi Jabil garanciális javításokkal foglalkozó üzeméből vitték el. Azt azonban elmondták, hogy a gyanúsítottak közül heten annál a multinacionális vállalatnál dolgoztak, ahonnan a mobiltelefonok eltűntek, a többiek pedig egy ottani külsős szállító cég alkalmazottai voltak, ezért tudták a telefonokat észrevétlenül kivinni az üzemből.

A tolvajok egy éven át lopkodták a telefonokat mielőtt lebuktak volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyolcezer lefoglalt készüléken kívül még hány darabot vittek el, illetve, hogy a lopott telefonokból mennyit értékesítettek. Egyelőre keresik azt is, aki megvette a telefonokat. A rendőrség lefoglalta azt a három felső kategóriás autót, amelyeket a gyanúsítottak vásároltak. A sértettek már bejelentették igényüket ezekre a járművekre, hogy fedezhessék belőle a lopási kár egy részét.