Tizenöt évet kapott a munkaadóját agyonverő férfi

Vágólapra másolva!
Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a jászberényi férfit, aki egy husánggal agyonütött egy 85 éves asszonyt a pénzéért, egy pultost pedig félholtra vert.
Vágólapra másolva!

Tizenöt év fegyházbüntetésre, tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a jászberényi férfit, aki 2008-ban egy husánggal agyonütött egy 85 éves asszonyt a pénzéért.

A 32 éves férfi többször is végzett ház körüli munkákat az egyedül élő, 85 éves asszonynál. A gyilkosság napján a férfi a nála lévő kétezer forintot rövid idő alatt elitta, illetve eljátszotta. Visszament kölcsönkérni az asszonyhoz, de ő nem adott neki. A férfi ekkor mérgében egy fahusánggal hátulról fejbe vágta. Az idős asszony nem sokkal később belehalt a koponyasérüléseibe. Ezután a lakásban talált 25 ezer forinttal visszament a kocsmába.

A pénz másfél óra alatt el is fogyott. A férfi ezután a pultosnőre támadt, sörösüvegekkel ütötte a fejét. A férfi ezután kivett a pénztárgépből 23 ezer forintot és távozott. A nő túlélte a bántalmazást, de maradandó sérüléseket szenvedett. A férfi ezek után egy ideig rokonainál rejtőzött, végül a rendőrök elfogták a szolnoki vasútállomáson.

Előzetes letartóztatása ideje alatt öngyilkosságot is el akart követni, de cellatársai megakadályozták. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn helyben hagyta az I. fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét, és 15 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, 10 évre pedig eltiltotta a közügyek gyakorlásától.