Titkolózás miatt jelenti fel a Centrum Kft.-t az LMP

Vágólapra másolva!
Feljelentést tesz az LMP a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen, mivel a cég többszöri kérésükre sem árulta el az egymillió forint feletti szerződéseikre vonatkozó, közérdekűnek számító adatokat. A cég arra hivatkozva hallgat, hogy nem számít közérdekű adatkezelőnek.
Vágólapra másolva!

Közérdekű adat nyilvánosságra hozatalának megtagadása miatt tesz feljelentést az LMP által létrehozott Közérdekű Adatigénylő Iroda (KANDI) a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen - közölte kedden sajtótájékoztatón a KANDI vezetője, az LMP fővárosi listájának negyedik helyén induló Hanzély Ákos.

Hanzély szerint korábban négy parkolási cégtől kérték be az egymillió forint feletti szerződéseikre vonatkozó adatokat, de csak háromtól kaptak választ, a Centrum Parkoló Kft. szerintük "továbbra is titkolózik". A cégtől ugyanis azt a választ kapták, hogy bár ők üzemeltetik a parkolási felületeket, de nem adatkezelők.

A KANDI-t vezető képviselőjelölt megjegyezte, hogy korábban egy civil szervezet színeiben már pert indított a cég ellen, és abban az esetben a bíróság megállapította, hogy a kft. közérdekűadat-kezelő és kérésre ki kell adnia az adatokat.