Nyomozás indult a megmérgezett diákok ügyében

Vágólapra másolva!
Kábítószerrel való visszaélés miatt nyomoz a rendőrség, miután csütörtökön tíz diákot kórházba kellett szállítani Lenti egyik iskolájából. A diákok jól vannak, pár nap múlva hazatérhetnek.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Lenti egyik tanintézetéből gyógyszermérgezéssel kórházba szállított diákok ügyében - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken. Salamon Róbert, a főkapitányság sajtószóvivője közölte: csütörtökön a mentőktől arról érkezett bejelentés, hogy Lentiben egy tanintézetben tömeges gyógyszermérgezést állapítottak meg, amely tíz tanulót érint.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a kórházba szállított tíz diák aznap egy eddig ismeretlen hatóanyagú gyógyszert fogyasztott, melyet vélhetően gyümölcslében oldottak fel, amitől bódult állapotba kerültek. A rendőrök a helyszínen tizenhárom gyógyszert foglaltak le és intézkedtek a kórházba szállított gyerekek vér- és vizeletminta-vételéről. Az ügyben a Lenti Rendőrkapitányságon szakértő bevonásával kábítószerrel való visszaélés vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

Csidei Irén, a megyei kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: a tinédzser korú gyerekek közül senki sem volt veszélyben. Három diákot az intenzív osztályon tartottak megfigyelés alatt. A tanulókat jelenleg a gyermekosztályon ápolják, néhány napon belül elhagyhatják a kórházat, ha nem lesznek szövődményeik.