Megkéseltek egy fiút az Újpest-Fradi előtt

Vágólapra másolva!
Súlyos a sérülése annak a 17 éves fiúnak, akit a szombati Újpest-Fradi labdarúgó-mérkőzés előtt megkéseltek egy szurkolói összecsapás során.
Vágólapra másolva!

Megkéseltek egy 17 éves fiút a szombat esti Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés előtt - mondta az [origo]-nak a BRFK szóvivője. Kormos Endre azt mondta, eddigi információik szerint szurkolói összecsapásban késelték meg a fiút Újpest-Városkapunál, négy óra körül. Németh Ceclia, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a fiatalembert az Árpád-kórházba vitték, sérülése súlyos. Az Nb1.hu információja szerint egy ferencvárosi szurkoló késelte meg a fiút.

Kormos azt mondta, hogy voltak szurkolói rendbontások a mérkőzés előtt és közben is, de bővebb információt nem közölt róluk, arra hivatkozva, hogy kollégái még a helyszínen vannak, és biztosítják azt, hogy a két szurkolótábor hazamenjen. Azt mondta, nem tud arról, hogy a mérkőzés után voltak-e komolyabb összecsapások a szurkolótáborok között.

Az Újpest FC kommunikációs igazgatója, Nemes Károly azt mondta az [origo]-nak, egyelőre nem vizsgálják a szurkolói rendbontásokat. "Az Újpest FC számít arra, hogy a mérkőzésen résztvevő MLSZ-ellenőr a mérkőzés jegyzőkönyvben jelezte a megszakításokat, és arra is számít, hogy az MLSZ fegyelmi bizottság foglalkozni fog a mérkőzés közben a hazai szektorokban és a vendégszurkolók által elfoglalt lelátón történtekkel" - közölte Nemes, további részleteket azonban csak hétfőre ígért.

A mérkőzést az Újpest nyerte meg 6-0-ra. A mérkőzést háromszor félbe kellett szakítani, a két félidőben összesen 14 percet hosszabbított a játékvezető, a szünetben pedig a katalán Jimmy Jump tette illegális tiszteletét a pályán. A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatja, Jimmy Jumpról készült fotót itt nézheti meg. Jimmy Jump az [origo]-nak korábban megígérte, hogy tiszteletét tette az Újpest-Ferencváros futballrangadón, a vele készült interjút ide kattintva olvashatja. A mérkőzés utáni reakciókról ide kattintva olvashat.