Magyar Nemzet: Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a vagyonkezelő ügyében

Vágólapra másolva!
A rendőrség a Civil Összefogás Fórum feljelentése nyomán vizsgálja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő megalapításának körülményeit, a nyomozás hűtlen kezelés gyanúja miatt indul - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2008-as megalapításának ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az eljárást a Civil Összefogás Fórum feljelentése nyomán indították, és a Fővárosi Főügyészség november 16-i határidővel rendelte el a nyomozást.

A szervezet a feljelentésben többek között azt kifogásolta, hogy az MNV megalapítása előtt nem történt meg a vagyonértékelések auditálása, nem került sor a régi és az új vagyonkezelő szervezetek között átadás-átvételre. A nyomozás kitér majd arra is, hogy a Pénzügyminisztérium és az MNV miért bízott meg külső, a vagyonkezelő vezetőjével összefüggésbe hozható szakértő cégeket a szervezeti integráció segítésére és egy erről szóló tanulmány elkészítésére, ha a 80,1 millió forintért megírt anyagot utóbb nem is használták - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Civil Összefogás Fórum korábban már kétszer nyújtott be feljelentést az MNV alapításának ügyében, de ezt a Vám- és Pénügyőrség nyomozó hivatala mind a kétszer elutasította.