Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy villamosközlekedési tanulmány miatt is feljelentést tett Papcsák

Vágólapra másolva!
A budai fonódó villamosközlekedésről készült 244 milliós megvalósíthatósági tanulmány ügyében is feljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett a rendőrségen a budai fonodó villamosközlekedésről készült 244 milliós megvalósíthatósági tanulmány ügyében Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a tanulmány tavasszal már a fővárosi BKV-vizsgálóbizottság figyelmét is felkeltette. A betűnként ötezer forintba kerülő tanulmányt három évvel ezelőtt a főváros rendelte meg, de a számlát végül a Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató által irányított BKV fizette ki 2008-ban - írja a lap.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos kedden jelentette be, hogy filmekben látott érdekhálóként működő, "polipszerű" összefonódásokról ad számot az a több száz megvizsgált tanácsadói szerződés, amelyet 2002 és 2010 között közpénzzel gazdálkodó költségvetési szervek és állami cégek kötöttek magántársaságokkal. A kormánybiztos állításait több meggyanúsított cég is tagadta.

A Magyar Nemzet cikkére a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön közleményben reagált, és azt írták: fővárosi képviselőként Papcsák Ferenc is megszavazta a budai fonódó villamosközlekedés megvalósíthatósági tanulmányának költségvetését. A hivatal félrevezetőnek nevezte, hogy a Fidesz egy megvalósíthatósági tanulmány oldalankénti, illetve betűnkénti átlagárát számítja ki. Az adott beruházást előkészítő pénzügyi, jogi, műszaki szakértők, mérnökirodák nem kizárólag a tanulmányban leírtakért kapják díjazásukat, hanem a sok száz vagy sok ezer munkaórányi mérnöki, jogi és pénzügyi tervezésért, azaz az adott beruházás szakmai megalapozásáért - áll a közleményben. A hivatal szerint a tanulmányok - a pályázati szabályok szerint - mellékletek nélkül nem lehetnek hosszabbak száz oldalnál, de az elvégzett munkának ennél jóval nagyobb a dokumentációja, a mellékletek terjedelme gyakran meghaladja az ezer oldalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről