Rá se bagózott a milliós büntetésre az illegális szemetet lerakó cég

Vágólapra másolva!
A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz a rendőrség egy Fejér megyei telephelyű cég ellen. A cég telephelyén tavasszal több száz köbméter illegális hulladékot találtak, amiért 11 millió büntették a céget. A hulladékot a megismételt hatósági ellenőrzéskor sem szállították el.
Vágólapra másolva!

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz a Gárdonyi Rendőrkapitányság Kajászón. A feljelentést a közép-dunántúli környezetvédelmi felügyelőség tette. A felügyelőség egy kft. telephelyén áprilisban több száz köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot talált.

A cégre ekkor szabták ki a csaknem 11 millió forintos bírságot, ami ellen fellebbezést nyújtottak be. Két hét múlva újra ellenőrzést tartottak, de már a szomszéd telken is. Ott 40 ezer köbméter különböző eredetű hulladékot, köveket, betont, téglát és cserepeket találtak, a korábban ellenőrzött telken pedig újabb feltöltés nyomait látták, amelynek a tetején körülbelül 400-500 köbméter, halmokban lerakott anyag volt. Ezért tett a felügyelőség július elején feljelentést a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.