Gyurcsány: Vérciki, hogy összekevertek Orbánnal a svéd-magyar meccsen

Vágólapra másolva!
Szatirikus hangvételű blogbejegyzésben kifogásolta Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista miniszterelnök, hogy a svéd-magyar Eb-selejtezőn az ő nevét írták ki, mialatt a meccset néző Orbán Viktort mutatták. Gyurcsány szerint "vérciki" a tévedés, és hosszan fejtegette, ő miben különbözik a jelenlegi kormányfőtől. Orbán sajtófőnöke szerint ostoba hiba történt.
Vágólapra másolva!

"Tisztelt Svéd Királyi Televízió! - vagy hogy is hívják magukat, de a tegnap történtek után mindegy is" - így kezdte szombati blogbejegyzését Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, aki internetes naplójában reagált arra, hogy a pénteki svéd-magyar Eb-selejtező közvetítésén úgy mutatták Orbán Viktor kormányfőt a nézők sorában, hogy közben "Ferenc Gyurcsany" felirat volt látható (ezt videónkon itt megnézheti).

Gyurcsány blogjában sérelmezte, hogy saját nevét látta kiírva Orbáné helyett. A miniszterelnököt úgy jellemezte: "kétharmadom van és mindenkinek kuss főnök" neve alatt, és hozzátette, hogy szerinte "többet jár meccsre, mint találkozik a szakszervezetekkel vagy az IMF-fel". A tévéfelvételen szintén látható az Orbán mellett ülő Csányi Sándor, OTP-vezérigazgató és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, akit Gyurcsány a Fidesz elnöke által "főfutball-felelőssé tett bankvezér"-ként emleget, és naplóbejegyzésében felteszi a kérdést, ki fizette a kormányfő repülőjegyét Stockholmba.

"Még hogy én lennék Ő?! Na, ezt aztán vérciki!" - írja Gyurcsány, aki hosszan sorolja, szerinte mi mindenben különbözik ő Orbántól. A szatirikus hangvételű bejegyzésében végül "igazságot követel" a svéd televíziótól - például, hogy kárpótlásként vetítsenek filmet Orbán életéről vagy olvassák be a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot - és megígéri, hogy "soha többet nem maszkírozza magát Orbán Vikornak", mert akkor szégyellné magát.

"Nyilvánvalóan egy ostoba hibáról van szó, a magyar sportriporter azonnal "helyre is tette a dolgot" - írta az [origo]-nak Havasi Bertalan a kormányfő sajtóstábjának vezetője. Havasi hozzátette: nem szándékoznak lépéseket tenni, a svéd tévések is tanulhattak az esetből, és legközelebb remélhetőleg figyelmesebbek lesznek.

A svéd tévécsatornához szintén eljuttattuk kérdéseinket, egyelőre nem reagáltak.