Feljelentést tett a kikerült hangfelvétel miatt a kónyi polgármester

Vágólapra másolva!
Becsületsértés miatt feljelentést tett a kónyi polgármester, miután egy két hete nyilvánosságra került hangfelvételen független helyi politikusok arról beszélgettek: számvevőszéki vizsgálattal kellene elősegíteni a polgármester leváltását. Aller Imre azokat jelentette fel, akik szerepelnek a felvételen. A vizsgálatról beszélgetők közül ketten korábban arra hivatkoztak, hogy önkormányzatnál észlelt törvénytelenségekre akarták felhívni a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett Kóny polgármestere amiatt a hangfelvétel miatt, amelyen helyi politikusok arról beszélgetnek, hogy miként lehetne egy számvevőszéki vizsgálattal az ő újraválasztását megakadályozni. A függetlenként induló, de a szocialista párt megyei listáján szereplő Aller Imre elmondta: pénteken tett feljelentést a Győri Városi Ügyészségen, mivel megítélése szerint az ügy helyben nem rendezhető. Becsületsértés, valamint más bűncselekmények gyanúja miatt, magánemberként kérte az eljárást azok ellen, akik szerepelnek a médiának pár hete kiszivárogtatott felvételen.

A két hete nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszélgetnek független önkormányzati képviselőjelöltek és a polgármesteri mandátumért induló Németh Marica, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata segítené Aller Imre "leváltását". A felvételből az is kihallható, hogy ebben fideszes politikusok segítségére is számítanának.

A Fidesz elhatárolódott a hangfelvétel tartalmától és szereplőitől, és a párt hivatalosan is megtiltotta a Fidesz nevének, logójának felhasználását a jelölteket támogató Összefogás Kónyért nevű szervezetet számára.

A kónyi hangfelvétel szereplői közül Németh Marica és Ágoston Tamás képviselőjelölt közös közleményében elismerte: arról beszélgettek, hogy a kónyi önkormányzatnál általuk észlelt törvénytelenségekre fel kell hívniuk a figyelmet. "Azt viszont már sajnáljuk, hogy így közelítettük meg a témát, de a szándékaink tiszták" - tették hozzá.