Sátorfosztogató bandákat füleltek le a Szigeten

Vágólapra másolva!
Két sátorfosztogató bandát füleltek le a Sziget fesztiválon eddig. A rendezvény biztonsági főnöke szerint elsősorban a tolvajok jelentenek problémát a fesztiválon, a kábítószer és a garázdaság már kevesebb gondot okoz.
Vágólapra másolva!

Egy szlovák és egy román sátorfosztogató csoportot is sikerült felszámolnia a Sziget fesztivál biztonsági szolgálatának a rendezvény második napján - közölte Lasz György, a fesztivál biztonsági főnöke. A biztonsági őrök összesen 12 embert adták át a rendőrségnek, akik között volt szlovák, román és magyar állampolgár is.

Lasz György szerint a fesztiválon már évek óta a csapatban járó és a rendezvényre az éjszakai, kedvezményes jeggyel bejutó tolvajok jelentik a legnagyobb problémát. Lasz ezért arra kérte a látogatókat, hogy mindenki használja a csomag- és értékmegőrzőt, és panasz esetén keressék meg a biztonsági szolgálatot vagy a rendőrséget.

A fesztivál közepére már két konténernyi tiltott eszközt és élelmiszert koboztak el a látogatóktól. A fesztiválra érkezők sokszor ötletes helyekre próbálják rejteni a behozni kívánt dolgokat. Találtak már alkoholt kenyérben, drogot szendvicsben, de találkoztak már dupla fenekű táskával és átalakított üdítősdobozzal is

Tavaly és idén ugyanakkor már visszaszorultak a droggal kapcsolatos problémák, és a garázdaság sem jelent már gondot - közölte a biztonsági főnök. A sziget biztonsági szolgálatában ezerötszázan dolgoznak; vannak civil ruhás biztonsági őrök, drogkereső kutyák, tűzszerészek és bővített kamerarendszer.