Hvg.hu: Pintér excége kapta meg az MVM őrzését is

Vágólapra másolva!
A Hvg.hu értesülése szerint újabb állami megbízást kapott Pintér Sándor belügyminiszter régi cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. A lapnak a Magyar Villamos Művek Zrt. megerősítette, hogy augusztus elejétől ez a cég őrzi tovább a társaság ingatlanjait.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-jétől a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt., Pintér Sándor korábbi vagyonvédelmi vállalkozása vette át a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) ingatlanjainak az őrzés védelmét az MVM vezérkarának lecserélésével - írta a Hvg.hu péntek délután. A lap szerint a hírt az MVM kommunikációs részlegén megerősítették.

Az MVM közlése szerint az új társaságot zárt, meghívásos pályázaton választották ki még júliusban - olvasható a Hvg.hu cikkében. Az MVM szerint ezen három cég indult, és ezek közül a legfelkészültebbnek és a legolcsóbbnak a Civil Biztonsági Szolgálat bizonyult. A cikkben az áll, hogy az új cég emberei augusztus első napján el is foglalták új helyeiket. Azt, hogy a biztonsági feladatokért mennyit számlázhat majd a CBSZ, nem árulták el a Hvg.hu-nak, amely szerint csak annyit közöltek, hogy a szerződésben kikötötték, alvállalkozói láncolatot nem alkalmazhat.

A Hvg.hu szerint a CBSZ újabb állami megbízása azért vet fel kérdéseket, mert a tevékenység ellátásnak ötmillió forint feletti értéke miatt korábban közbeszerzési pályázat keretében választották ki az In-Kal Securityt, most azonban elégnek bizonyult a zárt tendereztetés. A lap szerint az is kérdéses, hogy a munka elvégzéséhez elegendő embere van-e a CBSZ-nek.

A Hvg.hu úgy tudja, az MFB és leányvállalatai, valamint az MVM után szeptember 1-jétől a Civil Biztonsági Szolgálat a Szerencsejáték Zrt.-nél is megvetheti a lábát.