Felmentették a polgári hírszerzés vezetőjét

Vágólapra másolva!
Felmentették a polgári hírszerző szolgálat, az Információs Hivatal vezetőjét, Hetesy Zsoltot. Hetesyt még 2007-ben nevezte ki a szervezet élére Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Felmentették a magyar polgári hírszerző szervezet, az Információs Hivatal főigazgatóját, Hetesy Zsoltot - derül ki a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozatból. A miniszterelnöki határozat szerint - amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyez - Hetesyt az Információs Hivatalt irányító külügyminiszter előterjesztésére mentették fel augusztus 15-i hatállyal a főigazgatói tisztségből, "érdemei elismerése mellett, más fontos megbízatása miatt".

Hetesy Zsoltot 2007. december 1-jei hatállyal nevezte ki az Információs Hivatal élére Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök. Idén márciusban altábornaggyá léptették elő.

Az Információs Hivatalt a Közlönyben megjelent másik miniszterelnöki határozat szerint a külügyminiszter előterjesztésére Pető Tibor vezeti tovább. Megbízatása augusztus 16-ától érvényes.

Honlapja szerint az Információs Hivatal "a külföldre vonatkozó, illetve külföldi eredetű, titkos és bizalmas értesülések, adatok, dokumentumok speciális eszközökkel és módszerekkel történő megszerzésével, elemzésével, értékelésével és továbbításával segíti a kormányt a döntéshozatalban".