Előzetes letartóztatásban maradnak a romák elleni támadás gyanúsítottai

Vágólapra másolva!
Meghosszabították a romák elleni gyilkosságsorozat gyanúsítottainak előzetes letartóztatását. A bíró szerint fennáll a veszélye, hogy néhányuk újabb merényleteket követ el.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Bíróság meghosszabította a romák elleni támadássorozat négy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A bíró szerint hármuk szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy újabb merényleteket követnek el. A rendőrség K. Árpádot, K. Istvánt, Cs. Istvánt, és P. Zsoltot többek között előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a négy gyanúsított hat embert ölt meg, ötöt pedig súlyosan megsebesített. A gyanúsítottak ügyvédei szerint nem bizonyosodott be, hogy védenceik követték volna el a gyilkosságokat. A Nemzeti Nyomozó Iroda múlt héten zárta le a nyomozást, szerintük olyan bizonyítékaik vannak, amelyek egyértelműen alátámasztják a gyanúsítottak bűnösségét. A Honvédelmi Minisztérium múlt pénteken beismerte, hogy Cs. István korábban kapcsolatban állt a Katonai Biztonsági Hivatallal.