Kivizsgáltatja a korábbi állami ünnepségeket a kormány

Vágólapra másolva!
A korábbi állami rendezvényeket, különösen az augusztus 20-i ünnepségeket vizsgálja a közigazgatási miniszter utasítására a KEHI. A nyár végéig tartó vizsgálat során az ellenőrök többek közt arra kíváncsiak, milyen kapcsolat volt az álla és lebonyolító között.
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kezdeményezésére a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálja a korábbi állami rendezvényeket, különös tekintettel az augusztus 20-i ünnepségekre - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A miniszter július közepén kezdeményezte a vizsgálatot, amely augusztus 31-én zárul.

A KEHI főként az állami rendezvények jogi hátterét, az engedélyek beszerzését, a felkérő és lebonyolító közötti kapcsolatokat ellenőrzi. Az államtitkár példaként említette, hogy a korábbi Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nem készítette elő az idei augusztus 20-i ünnep engedélyeztetési hátterét, illetve a közterület-foglalási engedélyeket - jogszabályi tiltás ellenére - továbbadta a augusztus 20-i repülőversenyt szervező cég számára.