Vizsgálja a Csehák által vezetett alapítványt a kormány

Vágólapra másolva!
Vizsgálja a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma annak a betegjogi alapítványnak a tevékenységét, amelyet Csehák Judit egykori egészségügyi miniszter vezet - írja a Magyar Nemzet. Csehák a lapnak azt mondta, október végén lejár a szerződése, és nem számít hosszabbításra.
Vágólapra másolva!

Áttekinti a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának egészségügyi államtitkársága a korábbi szocialista egészségügyi miniszter, Csehák Judit által vezetett betegjogi közalapítvány tevékenységét - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap nem részletezi, hogy a minisztérium milyen vizsgálatot folytat, de idéz más betegjogi szervezeteket, amelyek kifogásolják az alapítvány tevékenységét.

A Szószóló Alapítvány a Betegek Jogaiért elnöke a lapnak azt mondta, hogy szerinte a közalapítvány nem működik megfelelően, és nem végez valódi tevékenységet. A 2004 óta működő alapítvány a Magyar Nemzet szerint 2008 óta évi 250 millió forintos költségvetéssel működik, és ez az összeg a válság idején sem csökkent.

Csehák Judit a Medgyessy-kormányban felelt az egészségügyért, majd távozása után a közalapítványt vezette. A Magyar Nemzet idézi Csehákot, aki közölte, október végén jár le a szerződése az alapítványnál, és nem számít arra, hogy meg fogják hosszabbítani.