Vegyszeres uborkát találtak a CBA-nál

Vágólapra másolva!
Több mint 17-szer több növényvédőszer-maradványt találtak egy uborkaszállítmányban a CBA-nál - jelentette a TV2 Tények. A cég azonnal visszavonta a több mint egy tonnányi uborkát, amelynek egy részét már valószínűleg eladták.
Vágólapra másolva!

A megengedettnél 17 és félszer több növényvédőszer-maradványt találtak egy uborkaszállítmányban a CBA-nál - jelentette a TV2 Tények. A zöldségszállítmány egy szegedi termelőtől származik. A CBA szóvivője azt mondta, összesen 1100 kilogramm uborkát vontak be az üzletekből, ami a boltokba került mennyiség 70-80 százaléka, a többit valószínűleg már eladták. A szóvivő szerint a permetezést követően túl korán adta el a zöldséget, nem várta meg az előírt várakozási időt, így maradhatott az uborkában a vegyszer.

A TV2 hírműsora azt is közölte, hogy a Visegrádi ásványvíz ártalmas a hét éven aluli gyermekek számára, mert túl magas benne a fluorid. Az IPM magazin egy korábbi ásványvíz-tesztje derített fényt arra, hogy néhány ásványvíz olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek a gyerekeknek mérgezőek. Az érintett cégek beperelték a magazint, de a bíróság a Visegrádi ásványvíz esetében megállapította, hogy a mérés precíz volt, valóban túl sok volt benne a fluorid. A bíróság a felnőttekre nem káros, de a hét év alatti gyermekeknek igen, amit fel kellene tüntetniük a palackok címkéjén.