Nézőpont Intézet: A Jobbik népszerűbb, mint az MSZP

Vágólapra másolva!
A megkérdezettek 54 százaléka elégedett a kormány teljesítményével, egy hónappal ezelőtt ez az arány még 46 százalék volt - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 54, a Jobbiké 8, az MSZP-é 6, az LMP-é 5 százalékos.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával a megkérdezettek 64 százaléka elégedett - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint a kormány tevékenységét az embereknek több mint fele - 54 százaléka - pozitívan ítéli meg, azaz mintegy hatvan nappal a kormány megalakulása után sem csökkent a kormány népszerűsége. Sőt a kormány megítélése jelentősen javult az egy hónappal ezelőtti értékhez képest, akkor 46 százalék volt elégedett a kormány teljesítményével.

Az összes megkérdezett körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 54 százalékos. Az MSZP támogatottsága 6, a Jobbiké 8, az LMP-é 5 százalékos. A leginkább elutasított párt az MSZP, az emberek 41 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha nem szavazna a szocialista pártra. A Jobbikot a választók 25, a Fideszt és az LMP-t pedig 9-9 százaléka nem választaná semmi esetre sem.

Az áprilisi országgyűlési választások előtt a megkérdezettek mintegy fele - 47 százalék - az ország szempontjából inkább jónak ítélte az esélyes pártok esetleges kétharmados győzelmét. A felmérés szerint ez a bázis - az összes megkérdezett 54 százaléka - kitart az álláspontja mellett, és jónak találja, ahogy a kormány az ország érdekében felhasználja kétharmados többségét.