Népszabadság: Újabb nagyköveteket rendel haza a külügyminisztérium

Vágólapra másolva!
Hazahívja többek között a moszkvai, a belgrádi, a koszovói, a brüsszeli és a nigériai nagykövetet is a Külügyminisztérium  - értesült a Népszabadság. A kormány 15 nagykövettel már korábban közölte, hogy véget ér a missziójuk.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint a Külügyminisztérium összeállított egy listát azoknak a nagyköveteknek a neveivel, akiket hazarendelnek. A kormány pár nappal hivatalba lépése után már visszahívott 15 nagykövetet, az új listán a lap szerint körülbelül ugyanennyien vannak, és az év végéig még további hazarendelések várhatóak.

Hazarendelik többek között Gilyán György moszkvai nagykövetet, és Banai Károly bécsi ENSZ-misszióvezetőt, a belgrádi, a koszovói, a tripoli, az algíri, a bejrúti, a brüsszeli és a nigériai nagykövetet is. A Népszabadság szerint a listára több olyan diplomata is felkerült, akiknek még évek vannak hátra a megbízatásukból, így nem kizárt, hogy munkajogi perek is indulhatnak.

Martonyi János külügyminiszter korábbi cikkünkben az [origo]-nak azzal indokolta az idő előtti visszahívásokat, hogy vannak olyan diplomaták, akikben megingott a bizalmuk. Az [origo] által megkérdezett diplomaták szerint a sorozatos visszahívások nem váratlanok, az előző kormányváltások után is ez volt a megszokott gyakorlat.