Nem kér Orbánból az MSZP frakciója

Vágólapra másolva!
Nem tervezi az MSZP, hogy a párt frakcióülésére meghívja Orbán Viktor kormányfőt - közölte az MSZP szóvivője. A szocialisták szerint az LMP és a Jobbik azért hívta meg Orbánt, mert a két párt most jutott be a parlamentbe, a szocialisták viszont már ismerik, mint a rossz pénzt.
Vágólapra másolva!

Az MSZP frakciója nem tervezi, hogy meghívja valamelyik ülésére Orbán Viktor kormányfőt, akit a múlt héten a LMP és csütörtökön pedig a Jobbik frakciója is vendégül látott. Orbán csütörtökön az [origo] azon kérdésére, hogy találkozna-e az MSZP frakciójával is, azt válaszolta: "mélyen gondolkodóba" esne, ha meghívást kapna a szocialistáktól.

A szocialista frakcióban nem vetődött fel olyan igény, hogy hívjuk meg Orbán Viktort - mondta az MTI-nek Nyakó István, az MSZP szóvivője. Nyakó szerint a találkozó aktualitását az adta, hogy az áprilisi választásokon két új frakció került az országgyűlésbe. "Mi azonban már ismerjük elnök urat, mint a rossz pénzt" - mondta.

Orbán Viktor csütörtökön a Jobbik-frakcióval való találkozó után arra az újságírói kérdésre, hogy miért fogad el meghívást egy szélsőséges párt frakciójától, Orbán azt válaszolta: a nemzeti együttműködés rendszerébe nem illik bele az, hogy ha egy törvényesen parlamentbe került párt meghívja, akkor ő nem áll velük szóba.