Nagyrészt beismerte tettét a rendőrt gázoló férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség szombat hajnalig hallgatta ki azt a férfit, aki pénteken halálra gázolt egy rendőrt menekülés közben. A többszörösen büntetett előéletű férfi nagyrészt beismerő vallomást tett. A férfi jelenleg őrizetben van, a gázolás idején a kocsijában tartózkodó élettársát tanúként hallgatták ki.
Vágólapra másolva!

Nagyrészt beismerő vallomást tett az a férfi, aki péntek délután gázolt halálra egy rendőrt a Keleti pályaudvarnál, menekülés közben. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jogosítványa sem volt, és még az sem tisztázott, kié volt a kocsi, amelyet vezetett. A gázoló ellen egyelőre hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés miatt folyik az eljárás.

A gázolót péntek este vitték kihallgatásra a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületébe, a vallatás egészen hajnalig tartott. Tettére nem adott egyértelmű magyarázatot. A férfi jelenleg őrizetben van, és az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását is, az indoklás szerint ugyanis fennáll a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A tragédia idején a gyanúsítottal volt élettársa is, őt tanúként hallgatták ki az ügyben.

Az elhunyt fiatalember tiszteletére péntek este gyertyás megemlékezést tartottak a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság előtt. Több százan gyűltek össze, még a Stefánia út egy részét is le kellett zárni, olyan sok volt az autó. A járművek között rendőr-, tűzoltó és mentőautók sorakoztak, ezeken néhány percre bekapcsolták a szirénákat is. A megemlékezésen részt vett Pintér Sándor belügyminiszer, Hatala József országos és Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány is.

A fiatal rendőr péntek délután Budapesten, a Keleti pályaudvar közelében halt meg, amikor XIV. kerületi rendőrök egy közlekedési szabálysértővel szemben akartak intézkedni, de a fekete BMW-t vezető férfi nem állt meg. Ekkor a járőrök üldözni kezdték, és közben segítséget kértek. Az autót a sajtóügyeletes szerint sikerült is megállítani a Baross téri parkolóban, de miután megállt, a rendőrautóból kiszálló 30 éves járőrt hirtelen hátramenetbe kapcsolva elütötte. A rendőr a helyszínen életét vesztette, a BMW-t pedig végül a Gubacsi úton sikerült elfogni.