Féltékenységből ölhetett a rendőrség szerint a móri férfi

Vágólapra másolva!
Lövöldözés történt a Fejér megyei Móron kedd délelőtt, egy házaspár mindkét tagja életét veszítette. A rendőrség szerint a férfi többször rálőtt az asszonyra, majd önmagával is végzett. A házaspár veszekedése idején jelen volt a házaspár 16 éves lánya is. A nyomozók az eddigi információk azt feltételezik, hogy szerelemféltés áll a tragédia hátterében. A környékbeliek úgy tudják, hogy a házaspár válni készült.
Vágólapra másolva!

Két halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely kedd délelőtt történt Móron. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy "feltehetően bűncselekmény során életét vesztette egy 63 éves férfit, míg 42 éves felesége életveszélyesen megsérült". A rendőrség később közölte, hogy a nő is meghalt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délután adott ki az esetről részletesebb közleményt, eszerint a házaspár lakásában nézeteltérés alakult ki a férfi és a nő között, 16 éves lányuk jelenlétében. A férfi végül egy engedély nélkül tartott kis kaliberű fegyverrel többször rálőtt az asszonyra, majd ezt követően a lakóházzal szemközti garázsukban ugyanazzal a fegyverrel önmagával is végzett - áll a rendőrségi közleményben.

A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle, az adatgyűjtések és a tanúkihallgatások még folyamatban vannak. A nyomozók az eddig beszerzett információk alapján azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll - közölte a rendőrség kedd délután.

A Független Hírügynökség tudósítójának Svéger Zsolt, a család barátja azt mondta, hogy hétfő este találkozott a férfival, aki panaszkodott. Svéger ennél többet nem árult el, de a hírügynökség más, meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy márciusban beadta a házaspár a válókeresetet, és feltehetően féltékenység állt a gyilkosság hátterében. Arról, hogy honnan volt fegyvere a férfinek, a közeli ismerősei sem tudnak.

Az MTI helyszíni tudósítójának is arról beszéltek az utcabeliek hétfőn, hogy szerintük családi dráma állhat a gyilkosság hátterében. A tragédia helyszíne, egy négyemeletes panelház előtt emberek állnak, a környező panelházak ablakaiból pedig a lakók figyelik a történéseket. A ház előtti garázssort a rendőrség szalaggal elkerítette.

Az MTI-nek nyilatkozó, névtelenséget kérő környékbeliek azt mondták: az áldozatokat tisztességes, jóravaló embereknek ismerték, a férfi vendéglátóipari egységet üzemeltetett, a felesége pedig egy móri üzemben dolgozott. A közelben lakók úgy tudják, hogy a család második emeleti lakásában a férfi két lövést adott le a feleségére, majd leszaladt a garázsukba, ahol fejbe lőtte magát. Néhányan az MTI tudósítójának is megemlítették, hogy a házaspár állítólag válni készült.

Rendkívüli segélyt ad a móri önkormányzat a keddi tragédia miatt árván maradt 16 éves lánynak és 17 éves fiúnak - mondta a bűncselekmény helyszínén Arany Tamás, a terület önkormányzati képviselője kedd délután az MTI-nek. A képviselő közölte: a két fiatal ellátásáról a gyámhatóság gondoskodik, és már felvették a kapcsolatot a fiatalok nagyszüleivel, akik elvállalták a gyerekek feletti gyámságot. A segély mértékét később állapítják meg - tette hozzá.

A mentőszolgálat korábban az [origo]-val azt közölte, hogy nem sokkal reggel kilenc óra után kaptak bejelentést, akkor még csak egy sérültről. Az, hogy két ember sérült meg, csak a 2-3 percen belül odaérő mentőautó kiérkezésekor derült ki. Ekkor riasztották a mentőhelikoptert. A férfiról hamar megállapították, hogy nem lehet megmenteni, a nő újraélesztésével fél órán keresztül próbálkoztak, de nem jártak sikerrel a mentősök. Mindkét áldozat a helyszínen életét vesztette - mondta az [origo]-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A helyi polgármesteri hivatalban az [origo] érdeklődésére közölték, tudnak a lövöldözésről, de annak részleteiről nincs információjuk.

A Fejér megyei település az egyik legsúlyosabb magyarországi bűneset helyszíne. 2002 májusában egy bankrablás során nyolc emberrel végeztek a támadók. A keddi tragédia mindössze kétszáz méternyire történt a 2002-es bűneset helyszínétől.