Autós üldözés és lövöldözés közben meghalt egy rendőr Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy rendőr meghalt péntek délután, amikor elgázolta egy menekülő autó a Keleti pályaudvar közelében. A rendőrök üldözték az autót, és több lövés is eldördült. Szemtanúk az [origo]-nak azt mondták, hogy a rendőrt elgázolta egy menekülő BMW, amely előtte már ütközött egy rendőrautóval.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy rendőr péntek délután Budapesten, a Keleti pályaudvar közelében. Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a XIV. kerületi rendőrök pénteken délután egy közlekedési szabálysértővel szemben akartak inétzkedni, de a fekete BMW-t vezető férfi nem állt meg. Ekkor a járőrök üldözni kezdték, és közben segítséget kértek. Az autót a sajtóügyeletes szerint sikerült is megállítani a Baross téri parkolóban, de miután megállt, a rendőrautóból kiszálló 30 éves járőrt hirtelen hátramenetbe kapcsolva elütötte.

A rendőr a helyszínen életét vesztette, a BMW-t pedig végül a Gubacsi úton sikerült elfogni. A sofőr kihallgatása folyamatban van - mondta Sas Oszkár, aki további részleteket egyelőre nem mondott. Az MTI információi szerint az autónak egy női utasa is volt, őt is előállították.

Az ügyeletes arról nem beszélt, hogy dördültek-e lövések, bár tudósítónk szerint a Baross téri parkolóban a helyszínelők által krétával körberajzolt féknyomok mellett töltényhüvelyeket is lehet látni. Az [origo]-nak egy közelben lakó olvasó is arról számolt be, hogy lövöldözés volt a Baross téren, a Keleti pályaudvar közelében. Olvasónk négy vagy öt lövést hallott, majd egy, helyszínről a Verseny utcán keresztül menekülő BMW-t látott, amelyet több rendőrautó üldözőbe vett. A történtek más szemtanúi is lövésekről számoltak be tudósítónknak.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítójának több szemtanú - a közelben dolgozó pénzváltók és gyrosárusok - azt mondták, látták, amint a Verseny utca felől behajt egy fekete BMW a Baross téri parkolóba, ahol összeütközött egy rendőr járőrautóval. Abban a szemtanúk nem voltak biztosak, hogy a rendőrautó szándékosan ütközött-e a másik kocsival, hogy megállítsa, vagy véletlenül történt karambol.

Olvasónk videófelvétele egy közeli ablakból az autós üldözésről

Beszámolójuk szerint az ütközés után odaérkezett egy másik járőrautó, amely keresztbe állt az úton, és egy rendőr kiugrott a kocsiból. Megpróbálta megállítani a BMW-t, de az nem állt meg, hanem gázt adott, elütötte a rendőrt, majd szűk ívben megfordult, és nagy sebességgel kihajtott a parkolóból - mondták a szemtanúk, akik úgy emlékeztek, hogy ekkor dördültek lövések, de nem tudták megmondani, hogy pontosan hány lövést hallottak, és azt sem látták, hogy ki lőtt. Az egyik szemtanú azt mondta, a BMW akkor ütötte el a rendőrt, amikor megpróbált nagyon gyorsan megfordulni a parkolóban, és eközben kicsúszott a hátulja, a rendőr pedig a hátsó kerék alá került.

Az esemény helyszínén 8 órától rekonstruálják a történteket, a BWM-t egy traileren szállították oda - jelentette egy olvasónk, az információt az [origo]-nak a BRFK sajtóügyelete megerősítette. A helyszínelés alatt a BKV járatai kerülő útvonalon járnak. Olvasónk szerint a kocsin több sérülést is látni lehetett, így a bal első kereke defektet kapott, több lámpája kitört és hiányzott a sárhányója. Azt állította, hogy a kocsi vezető oldalán mind az első, mind hátsó ajtón több lövedék ütötte nyom rögzítésére szolgáló derékszögű méretbeosztást látott.

Forrás: MTI/E. Várkonyi Péter
Egy BMW-t üldöztek a rendőrök - Képgalériáért kattintson a fotóra!

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén az [origo]-nak azt mondták, olyan súlyos sérülései voltak a rendőrnek, hogy már nem tudtak rajta segíteni a kiérkező mentők. Az ügyeletes más sérültekről nem tudott.

A rendőrség hősi halottnak tekinti az elhunyt rendőrt. Pintér Sándor belügyminiszter a délutáni kormányszóvivői tájékoztatón közölte, hogy egy rendőr zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt. Pintér azt mondta, bátorsága előtt "fejet hajt".

Az [origo] tudósítója szerint a Baross téri parkolót, ahol mintegy tucatnyi rendőrautó és rengeteg rendőr áll, teljes egészében lezárták. A parkolóba vezető úton keresztben áll egy rendőr járőrautó, amellett pedig a helyszínelők féknyomokat rajzoltak körbe.

Forrás: Olvasói fotó
Mentők a helyszínen - Kertész László olvasónk fotója - Képgalériáért kattintson a fotóra!

Amennyiben hallotta, vagy látta a Keleti pályaudvarnál történt eseményeket, kérjük, küldjön beszámolót, fotót, Videa.hu-ra feltöltött videót a [email protected] címre!