Lopott autóval tört át a román-magyar határon két férfi

Vágólapra másolva!
Nagylaktól Magyarcsanádig üldözték a rendőrök kedden éjjel azt a két férfit, akik egy lopott autóval, megállás nélkül törtek át a román-magyar határon. Elfogták őket, de iratok nem voltak náluk, így egyelőre nem tudják, milyen állampolgárok.
Vágólapra másolva!

Lopott autóval tört át két férfi a román-magyar határon kedden éjjel Nagylaknál. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szolgálatban lévő határrendész késő este egy Románia felől érkező autót vett észre, a kocsi a buszok sávjában akart átjönni Magyarországra. A határrendész odament, hogy a helyes sávba terelje az autót, mire a sofőr tolatni kezdett, majd a szemből jövők sávjába gurult, ott pedig megállás nélkül áthajtott a határátkelőn Magyarországra.

Nem sokkal később a 43-as főúton is megpróbálták megállítani, de nem sikerült, a határrendészeket kikerülve, nagy sebességgel száguldott tovább. Üldözés kezdődött, a kocsi Magyarcsanád határáig jutott, ahol a benne ülő két ember kiugrott a járműből és a kukoricásba szaladt. Nem jutottak messzire, rövid idő alatt elfogták őket.

Kiderült, hogy a kocsi nem az övék, a román hatóságok tájékoztatása szerint valószínűleg Romániában lopták. Erre utal az is, hogy a jármű gyújtáskapcsolója szét volt szerelve, és a háromszög ablak be volt törve. a két férfinak iratai sem voltak. Eljárás indult ellenük, a vizsgálat része az is, hogy megállapítsák, hogy vajon valójában melyik ország állampolgárai.