Kiengedték az előzetesből a Cozma-ügy két vádlottját

Vágólapra másolva!
Kiengedett az előzetes letartóztatásból két, a Cozma-gyilkosság estéjén történtek miatt garázdasággal vádolt férfit a veszprémi bíróság, több vádlottnak pedig lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a házi őrizetét.
Vágólapra másolva!

Az előzetes letartóztatás helyett házi őrizetet rendelt el a Cozma-gyilkosság estéjén történtek miatt indult garázdasági per heted- és tizenkettedrendű vádlottjánál a veszprémi bíróság. A tizedrendű vádlott, K. Eugén esetében pedig lakhelyelhagyási tilalomra változtatták az előzetes letartóztatást. A nyolcad- és kilencedrendű vádlottak, B. Csaba és B. Iván házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a bíróság.

R. János és K. Robert vádlottak jelenleg jogerős szabadságvesztésüket töltik más ügy miatt, a tárgyaláson védőjük kérte, hogy ennek lejártakor engedjék szabadlábra őket, ezt a kérést azonban a bíró elutasította.

A Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere június 16-án kezdődött meg a Veszprém Városi Bíróságon. A tárgyalások a nyári ítélkezési szünet után folytatódnak. A garázdasággal vádolt emberek a vád szerint abban a verekedésben vettek részt, amely azon a szórakozóhelyen tört ki, ahol Marian Cozmát megölték. Az emberöléssel vádolt hét ember ügyét különválasztották a garázdasági ügytől, azt csak szeptemberben kezdi majd tárgyalni a megyei bíróság.