Leomló löszfal okozta két gyerek halálát Ságváron

Vágólapra másolva!
Ságváron szombaton két kisgyerek vesztette életét, amikor rájuk omlott egy löszfal.
Vágólapra másolva!

Egy kislányt és egy kisfiút temetett maga alá egy leomló löszfal a Somogy megyei Ságváron. Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak elmondta, a mentők többször megpróbálták újraéleszteni a gyerekeket, de nem jártak sikerrel.

Kecskés Gábor, a település polgármestere az MTI-nek azt mondta, hogy a település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában, egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok. A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal.

Egy férfi is megsérült

A ház mellett dolgozó férfiak egy árkot ástak, közben a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya pedig a területen játszott, amikor a leomlott a fal, és 10-15 köbméter földet zúdult a gyerekekre.

Kecskés Gábor közlése szerint a gyermekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is. Őt, miután kiásták, a mentők kórházba szállították. A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyorssegélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit. Az MTI szerint hétfőn geológus érkezik a helyszínre, aki megvizsgálja a löszfal állapotát, és megállapítja, mi okozta az omlást.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. A rendőrség munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.