Vágólapra másolva!
Juhász Imre lett a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, aki még 2008-ban a KDNP támogatásával került a testületbe. Helyettesévé Kozma Ákost, Orbán Viktor kormányfő egykori titkárságvezetőjét nevezte ki, akit csütörtökön választott be a testületbe az országgyűlés. Az előző elnök, az MSZP támogatásával megválasztott Kaltenbach Jenő már korábban lemondott.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön Juhász Imrét választotta elnökévé a Független Rendészeti Panasztestület. A szervezet élén azért volt változás, mert az edigi elnök, Kaltenbach Jenő lemondott tisztségéről. Emiatt csütörtöki ülésén az országgyűlés Kozma Ákos ügyvédet, egyetemi tanárt választotta a Panasztestület tagjává, majd csütörtökön este a testület rendkívüli ülést tartott, és tagjai közül Juhászt választotta elnöknek. Juhász helyettese a frissen megválasztott Kozma Ákos lesz.

A 2008 óta működő testület öttagú független panaszfórum, amelynek feladata a rendőrség tevékenysége feletti civil, rendőri hierarchián kívülálló ellenőrzés. Juhász Imrét - az ELTE polgári eljárásjogi tanszékének oktatóját, a korábban Morvai Krisztina nevével fémjelzett Civil Jogász Bizottság tagját - annak idején a KDNP jelölte a megalakuló testületbe. Kaltenbach az MSZP jelöltje volt, a Népszabadság információi szerint azért mondott le, mert nem akarta megvárni, amíg kétharmados parlamenti többsége birtokában meneszti a Fidesz-KDNP. Kaltenbach a Klubrádiónak korábban azzal indokolta lemondását, hogy méltatlannak találta a kialakult helyzetet, és nem akart részt venni a folyamatban, amely fél éve kezdődött, és "egyértelmű és félreérthetetlen jelzéseket kapott".

Kozma Ákos több pozíciót töltött be az első Orbán-kormány idején, és később Orbán Viktor mellett dolgozott. 1998-ban az akkori igazságügyi miniszter, Dávid Ibolya kabinetfőnöke volt, később a Belügyminisztérium EU Integrációs Hivatalát vezette, majd ő került 2001-ben az akkor felállt Közszolgálati Ellenőrzési Hivatal élére. Tisztségéből a 2002-es kormányváltás után Medgyessy Péter akkori miniszterelnök mentette fel. Kozma ezután Orbán Viktor titkárságvezetője lett.