Egy Dakar-versenyző a budai repülőgépbaleset egyik áldozata

Vágólapra másolva!
Egy ismert magyar kamionversenyző, az Oxxo Racing Team kamionos versenycsapat pilótája az egyik áldozata a hétfő esti, budapesti repülőszerencsétlenségnek. A Cessna típusú repülőgép hétfőn este Budán zuhant le és gyulladt ki, a balesetben hárman haltak meg.
Vágólapra másolva!

A Budán hétfőn kora este lezuhant repülőgép fedélzetén tartózkodó mindhárom utas életét vesztette, a Független Hírügynökség (FH) szerint az egyik áldozat Szobi Balázs, az Oxxo Racing Team kamionos versenyzője, több cég tulajdonosa, ezt kedden a csapat honlapján megerősítette.

A repülőgép délután a Farkashegyi repülőtérről szállt fel, majd Budán egy víkendház mellé zuhant le egy üres telekre. A zuhanó repülőgép egy elektromos vezetéket is elszakított. A gépben utazók minden bizonnyal már a becsapódáskor meghaltak, de ez csak később derül majd ki, mert a testek összeégtek.

A 37 éves Szobi Balázs több extrém sportban is kipróbálta magát, egyebek mellett pilóta is volt. Kamionnal először 2004-ben indult a Dakar egyik európai szakaszán, 2006-tól pedig már saját csapattal, a Flex Dakar Teammal indult, kamionnal 2007-ben 5. lett a versenyen. Többször indult és jó helyezéseket ért el a Truck Race Camionship versenyen is.

Az FH úgy tudja, hogy a másik áldozat Kollega Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team 22 éves sajtófőnöke, akié a repülő is volt. A harmadik áldozat a Monster Energy Drink fotósa.