Kéményseprő vette észre a mérgezett vizű közkutat Kőteleken

Vágólapra másolva!
Elfelejtették eltávolítani a fertőtlenítőszert egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei község egyik közkútjából, amivel majdnem végzetes mérgezést okoztak. A veszély egy kéményseprőnek tűnt fel, akinek a sapkáját kimarta a fertőtlenítő.
Vágólapra másolva!

Csak a szerencsén múlott, hogy nem mérgezte meg egy közkút fertőtlenítővel kezelt vize azt a kéményseprőt, aki azzal szerette volna felfrissíteni magát szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A kéményseprő munka után a sapkáját vizezte be a község egyik közkútjánál, amikor észrevette, hogy a csapból folyó furcsa, rózsaszínes víz a fekete fejfedőt szinte narancssárgára színezte.

Utóbb kiderült, hogy szerdára virradó éjszaka végezték el a közkutak fertőtlenítését a településen. A Petőfi út és Rákóczi út kereszteződésénél lévő kifolyó fertőtlenítőszer-mentesítéséről azonban elfeledkeztek a munkával megbízott szakemberek, akik tájékoztató táblákat sem helyeztek ki az érintett területekre.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) képviselője a helyszíni szemlén mintát vett a vízből, és a kút használatát ideiglenesen megtiltotta. Bár a kéményseprő szerencsére nem ivott a vízből, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt eljárást indított.