Fákat döntött ki a vihar Borsodban

Vágólapra másolva!
Több borsodi településen okozott jelentős károkat a szombat délutáni vihar. Bánrévén a lakóházak csaknem kilencven százaléka rongálódott meg, de máshol is sok munkát adott a tűzoltóknak a jégeső és a nagy szél.
Vágólapra másolva!

Tyúktojás, mások szerint teniszlabda nagyságú jég esett szombat délután a Borsod megyei Bánrévén is, ahol a lakóházak csaknem kilencven százalékát megrongálta a vihar. Hókásás jéggel keveredett zöld levél hevert még kora este is mindenütt Bánrévén - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A kora délutáni jégverés szinte mindent letarolt, a fákon nincs levél, mintha sáskajárás lett volna.

Hajdú Gábor, Bánréve polgármestere szerint a falu 540 lakóházából legalább 450-en tönkrement a tető. A palát teljesen szétverte a hatalmas méretű jég, de a cseréptetőkben is sok kárt okozott. Több tűzoltóegység érkezett a községbe Kazincbarcikáról, Ózdról és Egerből is. Az autókban és egyéb járművekben is tetemes kár keletkezett, több fa dőlt az úttestre, személyi sérülés nem történt.

Az áramszolgáltatás szünetel néhány utcában, mert a jég kárt okozott a kisfeszültségű trafóállomásoknál. Egy helyi lakos szerint úgy érkezett a vihar, mint az utolsó ítélet, a templom udvarában két óriási fát kidöntött, a tető megsérült, az ablakok lyukacsosra vannak verve. Az autók motorházán, tetején is jól lehet látni a jégverés nyomát. Vasárnap megkezdődött a károk felmérése és az ideiglenes helyreállítás: lefóliázták a tetőket, hogy legalább a beázástól megvédjék a házakat.

Forrás: MTI


Az MTI információi szerint Hét községben csaknem ötven, Sajópüspökiben 200 ház sérült meg, és Sajónémetiben is több épület megrongálódott.

Háztetőket rongált meg és fákat döntött ki a vihar szombaton a Borsod megyei Bánréve, Sajópüspöki és Putnok környékén, a nagy eső jéggel érkezett - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Több ház tetejét lesodorta a szél, és fák dőltek az úttestre, amelyek forgalmi akadályt jelentenek. A helyiek szerint akkora volt az eső, hogy több helyen a házba is befolyt a víz, és a tetőkön keresztül is beáztak. Néhány házban még a konnektorból is folyt a víz - mondták a lakók.