Előzetesbe került a Főtáv vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte a Főtáv vezérigazgatójának, Kovács Lajosnak az előzetes letartóztatását. A cégvezetőt szerdán vették őrizetbe, 180 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Pénteken délelőtt elrendelte a bíróság Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatójának előzetes letartóztatását. Az előzetes letartóztatás augusztus 23-ig tart. A udai Központi Kerületi Bíróság közleménye szerint megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének, a tanúk befolyásolásának veszélyét. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Kovácsot különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, egy csepeli lakópark fűtési rendszerének kiépítésével összefüggésben.

A vezérigazgató a nyomozók szerint vagyonkezelési kötelezettségét megszegve a lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek. Az MTI korábban rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta, a Rákóczi Liget lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésével kapcsolatos az ügy.

A rendőrség még május 26-án rendelt el nyomozást az ügyben, egy magánszemély feljelentése alapján. Kovácsot szerdán délután hallgatták ki, a fűtési rendszer kivitelezésért felelős férfit pedig egy nappal korábban. Az ügyről bővebben itt és itt olvashat.