Előzetesben a rendőrség szerint a fiát halálra verő férfi

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a dunaharaszti férfit, aki a gyanú szerint vasárnap olyan súlyosan bántalmazta gyerekét, hogy az belehalt sérüléseibe. A férfi letartóztatását a rendőrség kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság kedden azt a dunaharaszti férfit, aki vasárnap olyan súlyosan bántalmazta gyermekét, hogy az a kórházban belehalt sérüléseibe - közölte a tárgyalást követően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az előzetes letartóztatást a rendőrség kezdeményezte, miután vasárnap este kihallgatták, majd őrizetbe vették az apát. A férfit halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.

A történtekről a bíróság sajtóügyeletese szerint egyelőre annyi tudható, amennyit a megyei rendőr-főkapitányság hétfői közleményében nyilvánosságra hozott. Eszerint Dunaharasztiban vasárnap délután egy 45 éves férfi olyan súlyosan bántalmazta fiát, hogy a gyermek a gyors orvosi beavatkozás ellenére a kórházban meghalt. A férfit még aznap kihallgatták, ám vallomásának részleteiről - nyomozati érdekekre hivatkozva - a rendőrség egyelőre nem ad tájékoztatást.

A bírósági szóvivő nem erősítette meg a Blikk értesülését, amely szerint a 11 éves fiú "halálos fenyítését nevelőanyja és a nő apja végignézte". A napilap rendőrségi információkra hivatkozva azt írta: a férfi gyanúsítotti kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy "fia hasba rúgta a mostohaanyját, ezért akarta megfegyelmezni".