Buszok járnak szombattól a 4-6-os villamos vonalának egy részén

Vágólapra másolva!
Vágányfelújítás miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat július 24. és augusztus 19. között a Nagykörúton a 4-6-os villamosok újbudai végállomásai és a Blaha Lujza tér között - közölte a BKV. Több mint 3 kilométer sínt cserélnek ki.
Vágólapra másolva!

Pótlóbuszok járnak most szombattól egészen augusztus 19-ig a Nagykörúton a Blaha Lujza tér, illetve Móricz Zsigmond körtér és a Fehérvári út között a 4-6-os villamosok vonalán, a villamospálya felújítása miatt - közölte a BKV. A 4V jelzésű pótlóbusz a Fehérvári út-Blaha Lujza tér, míg a 6V jelzésű pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér-Blaha Lujza tér között közlekedik majd. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között a felújítás alatt is villamosok járnak majd.

A pótlóbuszokra a 906-os éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körútnál a Petőfi híd felé vezető oldalon, valamint a Baross utcánál, ahol mindkét irányban a villamos peronszigeteinél állnak meg a buszok. A BKV szerint a buszok között alacsonypadlósok is lesznek. A felújításról folyamatosan tájékoztatnak a társaság honlapján.

A BKV szerint közel 3200 méter sínt, illetve három váltót és egy vágánykereszteződést cserélnek ki. A vágányzár alatt egy vágánykapcsolatot is beépítenek az Üllői úti megállónál.