Tanúkat fenyegető uzsorásokra csaptak le Hevesben

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megfenyegettek uzsorások, illetve rokonaik olyan tanúkat, akiket az ellenük folyó eljárásban a rendőrség éppen készült kihallgatni. A rendőrség kommandósokkal csapott le a csoportra.
Vágólapra másolva!

Kommandósok csaptak le uzsorásokra kedd hajnalban a Heves megyei Tarnabodon - jelentette be az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője, Hadú Tamás kedden Egerben. Az akciót azt követően hajtották végre, hogy a gyanúsítottak életveszélyesen megfenyegettek tanúkat, arra akarták rábírni őket, hogy változtassák meg korábbi vallomásukat. Három férfit és egy nőt vettek őrizetbe, s kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Sasi Csaba, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: még május elején elfogtak a településen két uzsorást, akik életveszélyes fenyegetésekkel a kölcsönadott összeg sokszorosát követelték adósaiktól. A nyomozás során most történt meg a gyanúsítottak és a sértettek szembesítése, ám előző nap a gyanúsítottak közeli rokonai megkeresték a sértetteket és megfenyegették őket. A megfélemlített emberek beszámoltak a rendőrségnek a történtekről.

Juhász István, a megye rendőrkapitánya azt emelte ki, hogy az elmúlt időszakban fokozták a rendőri jelenlétet a dél-hevesi térségben. Ennek is köszönhető, hogy Tarnabodon például 2010 első félévében az előző esztendő azonos időszakához képest tizenegyről egyre csökkent a lopások száma, s a korábbi nyolc betöréssel szemben csupán egy ilyen bűncselekmény történt.

A rendőrkapitány a mostani akciót azért tartja fontosnak, mert a térségben hosszú ideje bűnügyi kockázatot jelent az uzsora.