Utcákat öntött el a víz Pest megyében

Vágólapra másolva!
Pest megyében a heves vasárnap délutáni eső miatt egész utcákat öntött el a víz. A szakadó eső miatt két kisebb baleset történt az M7-es autópályán, amelyen vízátfolyások lassítják a közlekedést.
Vágólapra másolva!

Hatalmas felhőszakadás volt több Pest megyei településen vasárnap délután. A heves esőzések következtében utcákat, házakat öntött el a víz Cegléd, Abony és Törtel térségében - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese, Kis-Guczi Péter vasárnap késő délután. A térség tűzoltói nagy erőkkel dolgoznak a lakóingatlanok megvédésén, a pincékből szivattyúzzák a vizet.

Az M7-es autópályán vasárnap délután szintén vihar nehezítette a közlekedést, az [origo] egyik munkatársa szerint alig lehetett látni a heves esőben. Az M7-es Balaton felé vezető sávjában több vízátfolyás is lassítja a forgalmat Székesfehérvár határában az 55-ös és az 59-es kilométer közötti szakaszon - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este. Az arra autózónak célszerű az érintett útszakasz előtt letérni a 7-es főútra. A szakadó esőben két kisebb, koccanásos baleset is történt az autópályán.

Az [origo] egy másik munkatársa a keleti országhatárhoz közeli Kisvárdáról jelentette, hogy ott is pusztított a vihar. Dió nagyságú jég esett a településen, amelyet erős szél kísért. A jég miatt a vihar után is úgy festettek a kisvárdai utcák, mintha hó esett volna, de voltak olyan részek, ahol a víz állt az utcákon, mert a csatornák nem bírták elvezetni.

Fotó: MTI
Egy utca Törtelen