Szabálytalan szarvasvadászat miatt büntették meg Gyeneseit

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kapott és egy időre bevonták a vadászengedélyét is Gyenesei István korábbi önkormányzati miniszternek - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus tavaly egy be nem jelentett vadászaton vett részt, emiatt marasztalta el az illetékes hivatal.
Vágólapra másolva!

Három hónapra bevonták vadászengedélyét, és 50 ezer forintos pénzbüntetésre is ítélték Gyenesei István korábbi önkormányzati minisztert egy engedély nélküli vadászat miatt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Gyurcsány-kormány minisztere tavaly vett részt egy vadászaton a Somogy megyei Babócsa környéki erdőben, ahol öt szarvast lőttek le, ám az eseményt nem jelentették be előre, ami szabályellenes.

A Magyar Nemzet szerint Gyeneseit többször is meghallgatták az ügyben. Azért keresték fel, hogy tisztázza, hogyan írhatták a nevére az öt szarvast úgy, hogy a leterítéskor Gyensei nem is vadászhatott, mert a neve nem volt bejegyezve a vadászati beírókönyvbe. Ezt a nyomtatványt minden vadászni indulónak ki kell töltenie, hogy elkerüljék azt, hogy egy helyre többen is menjenek egymás tudta nélkül vadászni, ami balesetveszélyes.

A meg nem nevezett információkra hivatkozó Magyar Nemzet szerint a büntetést a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állapította meg, amelynek illetékese a lapot csütörtökön arról tájékoztatta, hogy az eljárás még folyamatban van. Az [origo] péntek délelőtt megkereste a hivatalt, de nyilatkozni hivatott illetékest egyelőre nem sikerült találni.