Robogós tolvajt keres a fővárosi rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy robogóval közlekedő, autók szélvédőit betörő tolvaj után nyomoz a budapesti rendőrség. A férfi legutóbb kedden emelt el 220 ezer forintnyi értéket egy II. kerületben parkoló kocsiból.
Vágólapra másolva!

Lopás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy 28 éves budapesti férfi ellen, aki kedden este fél nyolc körül a II. kerületi Radna utcában a gyanú szerint betörte egy parkoló autó szélvédőjét, és ellopott egy navigációs rendszert, egy napszemüveget, valamint egy szivargyújtós töltőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton. A lopással 220 ezer forint, míg a rongálással 80 ezer forint kárt okozott az elkövető.

A nyomozás során megállapították, hogy a férfi a helyszínt egy UJJ-505 forgalmi rendszámú, fekete színű, sárga felnikkel ellátott Gilera Runner típusú robogóval közelítette meg, majd arról leszállva, bukósisakját hátrahagyva követte el a bűncselekményt. A szélvédőt a rendőrök szerint az elkövető feltehetően egy külön erre a célra, a bűncselekmény elkövetéséhez készített fém eszközzel törte be. A rendőrök szerint az ügy körülményeiből, különösen ebből az eszközből arra lehet következtetni, hogy a férfi Budapest területén több hasonló bűncselekményt követett el, és a helyszínek megközelítéséhez, valamint a gyors távozáshoz a robogót használta.