Nyílt utcán rabolt biciklit egy 11 éves gyerek Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Tizenegy éves rablót fogott el a rendőrség Salgótarjánban, aki egy tízéves gyerektől vette el kerékpárját. Bár lefülelték, a gyerek életkora miatt nem büntethető.
Vágólapra másolva!

Az utcán rabolt kerékpárt Salgótarjánban egy tizenegy éves fiú - közölte a rendőrség. A gyerek a zagyvapálfalvai városrészben egy tízéves fiút lökött le a biciklijéről, és elvette tőle azt. Bár a rendőrök elfogták, életkora miatt a rabló nem büntethető - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár Zsolt, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A gyermekkorú rablót egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el: a bűnügyi osztály nyomozójának feltűnt a drága kerékpárral közlekedő fiú, akit már ismert korábbi, vagyon elleni bűncselekmények miatt. A rendőr kérdésére a gyerek ellentmondó magyarázatokat adott arra, hogy honnan szerezte a biciklit, közben pedig az ügyeletre beérkezett a bejelentés, a rablásról.

A tizenegy éves fiú korábban több kerékpárt is ellopott, de azt további nyomozásnak kell megállapítania, hogy összesen hányat, illetve hogy ezek hová kerültek. A rendőrség szerint a fiú törvényes képviselője "megrökönyödve tapasztalta a tényeket".

A rendőrség kezdeményezi a szükséges gyermekvédelmi, gyámhatósági intézkedéseket.