Egy betű okozta a Schmitt körüli zavart a postafőnök ügyében

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet információja szerint egy Schmitt Pál Péter nevű férfi lesz a Magyar Posta új vezérigazgatója. Így hívják Schmitt Pál házelnök és államfőjelölt unokaöccsét, de ő az [origo]-nak azt mondta: nem róla, hanem egy számára is ismeretlen névrokonáról van szó, aki semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll a házelnökkel. Az [origo] megtudta: a posta leendő vezetőjének nevét a korábbi hírekben elírták: valójában Schmidtnek hívják.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) igazgatósága csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy Schmitt Pál Péter lesz a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója - írja a pénteki Magyar Nemzet. A napilap nem írt a cikkben megnevezett Schmitt Pál Péter szakmai múltjáról, azt sem közölte, jelenleg milyen tisztséget tölt be.

Schmitt Pál Péternek hívják az országgyűlés elnökének, Schmitt Pál államfőjelöltnek az unokaöccsét, aki pénteken az [origo] megkeresésére azt mondta: nem ő a posta vezérigazgatói székének várományosa, őt senki nem kereste meg ilyen felkéréssel. Az az információ, hogy Schmitt Pál Péter lehet a posta új vezetője, hétfőn már megjelent a sajtóban, a Ma.hu közölte. Ezt a hírt hivatalosan nem erősítette meg az MNV. A hír megjelenésének napján a Ma.hu-t helyreigazításra kérte Schmitt Pál unokaöccse.

"A személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légbőlkapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek. Ezen kívül - a rokoni szálak emlegetésével - nagybátyámat is belekeverik ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával" - állt a házelnök rokonának hétfői helyreigazítási közleményében.

Schmitt Pál unokaöccse pénteken az [origo]-nak azt mondta: tévedésből azonosíthatják őt egy névrokonával, egy másik, számára ismeretlen Schmitt Pál Péterrel, aki a posta vezetője lesz. Hozzátette, hogy ez a másik Schmitt Pál Péter nem az ő rokonságukhoz tartozik, semmilyen rokoni kapcsolatban nincs a házelnökkel.

Az [origo] pénteken elérte telefon annak a férfinak az édesapját, akire a posta leendő vezetőjéről szóló hír vonatkozik. A férfi megerősítette: a fiáról van szó, de ő a hírben megjelenttel szemben nem két t-vel, hanem dt-vel írja a nevét, és családjuk nem áll rokonságban a házelnökkel. Az apa azt mondta: amíg a hírt hivatalosan nem jelenti be az MNV Zrt., addig egyelőre nem kívánnak nyilvánosság elé állni.

A Magyar Posta szóvivője, Tomecskó Tamás pénteken az [origo]-nak azt mondta: az ügyben nem a posta, hanem az MNV Zrt. illetékes nyilatkozni. Az MNV Zrt. egyelőre nem válaszolt péntek reggeli megkeresésünkre.