Megvertek egy önkormányzati képviselőt Siklóson

Vágólapra másolva!
Leszólították és megverték a nyílt utcán csütörtök délelőtt Szalai Ottó siklósi független önkormányzati képviselőt. Az incidensről maga az érintett számolt be. Szerinte politikai támadásról van szó.
Vágólapra másolva!

Bántalmazták Siklós egyik független önkormányzati képviselőjét, Szalai Ottót. A csütörtök délelőtti esetről maga a sértett számolt be. Szalai Ottó szerint a biciklijét tolta, a lakásától nem messze, amikor rátámadt két 25 év körüli, kigyúrt férfi.

Egyikük azzal szólította le, hogy beszélni akar vele, majd a falhoz vágták, ütni és rugdosni kezdték. Szalai szerint a szeme fölött jól látható duzzanatok keletkeztek, ütések nyomai látszanak a kezén és a vállán is. A politikus Pécsett látleletet vetetett fel, s a rendőrséghez fordult. Szalai szerint egy idős asszony a szemtanúja volt az esetnek. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A képviselő úgy véli, politikai indíttatású támadás történt. "Nincsenek ellenségeim, de az aktív ellenzéket képviselem a helyi politikában." A vitás ügyek közül példaként említette a siklósi fürdőberuházást, amely szerinte akár csődbe is viheti a várost.

A jelenleg független önkormányzati és megyei közgyűlési képviselőt januárban zárták ki a Fideszből, amikor a párt feloszlatta siklósi csoportját. A döntést az országos választmány hozta, mert úgy találta, hogy a csoport elmúlt években folytatott tevékenysége több ponton ellentétes volt a párt alapszabályával.