Hazatérő vendégmunkások lepték el a szerb határt

Vágólapra másolva!
A hétvégén nagyobb torlódás alakulhat ki a röszkei határátkelőnél, a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt - közölte a Csongrád megyei rendőrség.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön este torlódás alakult ki a szerb határon, Röszkén, a kilépőknek körülbelül egy órát kellett várakozniuk - közölte a Csongrád megyei rendőrség. A hétvégén várhatóan ugyanerre lehet számítani, miután az iskolaszünet kezdetével megkezdődtek a nyári szabadságolások Nyugat-Európában, így a Szerbia felé kilépő, hazatérő vendégmunkások száma megnőtt.

Pénteken a déli órákban körülbelül harminc percet kell várakozni a kilépő oldalon Röszkénél, a délutáni órákra várhatóan akkorára nő a sor, hogy egyórás várakozásra lehet számítani a rendőrség szerint. Mindez várhatóan vasárnap estig folytatódik majd.

A rendőrség azt javasolja, hogy a Szerbiába utazók inkább a Tiszasziget közúti, valamint a Tompa közúti határátkelőhelyeket használják, ezeken a helyeken ugyanis nem kell várakozni. A belépő oldalon várhatóan nem alakul ki torlódás.