A fővárosi tűzoltóságnál is hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
Három szerződéssel kapcsolatban hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon. Az MTI információi szerint a szóvivővel és az egészségügyi szolgálattal kötött szerződés, valamint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának felújítása miatt tett feljelentést egy magánszemély.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelet el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) által kötött szerződéssel kapcsolatban - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán. A rendőrségen egy magánszemély tett feljelentést április 29-én amiatt, hogy a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság három olyan megbízási szerződést kötött, amelynél felvethető a hűtlen kezelés gyanúja. A feljelentés alapján a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást, és az ügyben megkezdődött az adat- és információgyűjtés.

Dobson Tibor, az FTP parancsnokhelyettese az MTI érdeklődésére azt mondta: minden olyan adatot, dokumentumot, amely elősegíti a nyomozást, átadtak, illetve átadnak a nyomozóknak. Megjegyezte, folyik egy belső revizori vizsgálat is, amelynek eredményét augusztusra várják, de mivel rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, bővebb felvilágosítást nem adhat arról.

Az MTI információja szerint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának két évvel ezelőtti felújítása, az egészségügyi szolgálattal történt megbízási szerződés, valamint az FTP szóvivőjének, Molnár Péter foglalkoztatási szerződével kapcsolatban tettek feljelentést, és ezek miatt indult nyomozás.